HTML

I Will Survive

Szakítás. Mindenki átélte már, de minden esetben ugyanolyan nehéz feladat elé állít minket. Íme egy citrom, csinálj belőle limonádét!

Friss topikok

Linkblog

A Favágó és Einstein összecsapása

2008.07.01. 21:09 leftalone

Egész életünkben tanuljuk az etikai szabályokat, próbálunk jó színben feltűnni mások előtt, nemtetszésünket fejezzük ki a társadalmilag nem elfogadott helyzetek láttán.... majd észbekapnak az ösztönök, a civilizáció előttről bennünk ragadt érzések és lehet is a kukába dobni a nagy kultúrát.

Az ideális férfi, mint tudjuk, őszinte, udvarias, eszes, nyugodt, művelt, zseniális humora van, ambíciózus és még hosszan sorolhatnánk. Aztán kilép mögüle a kétkezi munkás, kidolgozott, napbarnított testtel, meleg barna szemekkel, néhány elkent festékfolttal a vállán... És ember (pardon, nő) legyen a talpán, aki ezek után a józan ész, a logika és az etikett szabályai szerint eljárva, udvariasan elparolázik az őszinte, eszes, nyugodt, művelt, zseniális humorú ambíciózus (...) férfival.

A fenti típus archeotípusát a környezetemben fogalmazta meg nagyon találóan egy hölgy; "a Favágó". Akivel az ember nem akar tervezni, kölyköket nevelni, mély beszélgetésekbe bocsátkozni, csak "cigánypecsenyét főzni, amíg ő kint vágja a fát". Jó, a pecsenye odaég, a fa pedig felaprítatlanul marad. Az egyetlen megoldott filozófiai kérdés pedig az marad, hogy "van-e élet a halál előtt?" A válasz egyértelmű igen.

De egy pillanatra kanyarodjunk vissza szegény Einsteinhez. A Favágó elment fát vágni, s maradt Einstein. Nem, aprítást nem igazán...pecsenyéhez sincs kedvem. De mégis, míg a Favágó Dél harcosa, addig Einstein Északé. Ő ott kavar viharokat. Egy mondat, egy jól eltalált félmondat... és nincs tovább. Iszod minden szavát. De a szomjúságot aztán elnyomja az éhség és megint megcsillan a fejsze éle...

A Favágó vagy Einstein?

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iwillsurvive.blog.hu/api/trackback/id/tr15548643

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bórembukkk 2014.07.04. 12:26:14

És mi van az okos favágókkal.. :)
süti beállítások módosítása