HTML

I Will Survive

Szakítás. Mindenki átélte már, de minden esetben ugyanolyan nehéz feladat elé állít minket. Íme egy citrom, csinálj belőle limonádét!

Friss topikok

Linkblog

Érzelmi viharok fogságában

2008.06.15. 08:52 leftalone

Nem ez életem első szakítása, mégis most jöttem rá egy hibára. Eddig soha nem jegyeztem fel a folyamatot, az érzéseimet, így most ugyanolyan kétségbeesetten állok a helyzettel szemben, mint előtte bármikor. Pedig mennyi segítséget adhat, ha ilyenkor az ember szavakba önti azokat az érzéseket, érzelmi viharokat, ambivalenciákat, ami efféle esetekben megrohanja. Később pedig egyfajta útmutatóul szolgálhat arra nézve, hogy milyen fázisokon kell átmenni, mi várható, hol a fény az alagút végén.

 

Egyszersmind az olvasókat is bátorítanám, főleg azokat, akik szintén ebben a kevésbé előnyös helyzetben vannak, hogy írják le a saját történetüket, segítsünk egymásnak. Ilyenkor a racionalitás háttérbe szorul, az agy mintha egy konrollálhatatlan elektronikus vihar áldozata lenne, csapongó gondolatok, csapongó érzelmek - zsibbadtság, düh, félelem, tettvágy, zavarodottság, csalódottság, értetlenség...és még sokan mások ennek a darabnak a főszereplői.

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iwillsurvive.blog.hu/api/trackback/id/tr23520951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taméz 2008.06.15. 11:24:05

Örömmel olvastam a cikket. Én az elmúlt 2 hónapban a poklok-poklát jártam és éltem meg...Egy 6 éves kapcsolatnak/szerelemnek lett vége. ÉN szakítottam, majd rá egy hétre megbántam. Tudom, hogy nagyon megbántottam őt és igyekeztem mindent, de szó szerint mindent bedobni, hogy kiköszörüljem a csorbát. Úgy tűnik tegnap végre sikerült! Hogy ez mennyire lesz tartós, azt most még nem tudom, de jelenleg szárnyalok! Az elmúlt két hónapban viszont rengeteg kínt, álmatlan éjszakát, hányingert, fájdalmat éltem át. Soha többé nem szeretném!

nonblonde 2008.06.15. 13:02:58

Én is most vagyok szakításban. 3 hete történt. Időt kért,de szakításként beszél a dologról. A poklok poklát járom meg énis,bele pusztulok. Vissza kaphatom még őt??????

panka 2008.06.15. 14:03:08

jófej, laza és KORREKT csajnak tűnsz. nekik vagy nagyon könnyű, találnak egy magukhoz hasonló normális pasit - akár gimi után és kész a mintaházasság; vagy épp az ellenkezője: valamiért csak a nehéz esetek jelentik számukra a kihívást és folyton az "elkerülő" vagy az "ambivalensen kötődő" típusba botlanak. Őket meg korrektséggel kezelni kész katasztrófa. Játszmázni nem tudsz, nem is akarsz, mert bár tudod, hogy talán igényelné az elbizonytalanítást (lásd teperni-kaparni akar), de félted közben (őt is magadat is), veszekedni nem fogsz, mert miért te legyél az ezredik, aki bántja (és általában le is pereg róluk, már megszokott a műsor), így marad a konstans kedvesség, türelem és az önmarcangolás, hogy miért is teszed ezt magaddal... Abszolút nem kirohanás ellenük, én menthetetlen rabja vagyok az ilyen személyiségű embereknek, más őket tartja gyengének, labilisnek, engem meg vonz az a rejtélyes erő, ami lehetővég teszi számukra, hogy mindenkivel nőkkel, haverokkal, családdal ezt meg merik, tudják tenni.

leftalone · http://iwillsurvive.blog.hu 2008.06.15. 14:44:59

Panka, most nagyon elgondolkodtattál!
süti beállítások módosítása