HTML

I Will Survive

Szakítás. Mindenki átélte már, de minden esetben ugyanolyan nehéz feladat elé állít minket. Íme egy citrom, csinálj belőle limonádét!

Friss topikok

Linkblog

Az elme alattomos támadása 2.

2008.06.19. 19:25 leftalone

Bevallom, az előző posztot nagyon furcsa lelki-elmeállapotban írtam. A bika adag kávé ellenére is egész nap olyan voltam, mint aki fizikailag felébredt ugyan (még edzéssel is próbálkoztam és egyik súlyt se dobtam magamra), viszont szellemileg egy alfa-állapotban levő retardált csecsemő szintjén maradtam. A legegyszerűbb döntésekkel is gondom volt, teljesen, mintha bedrogoztam volna. Reggel hívott egy ügyfél, valamit vakeráltam, hogy visszahívom később, mert ahhoz nem volt agyi kapacitásom, hogy eszembe jusson a rendszer url címe, amit egyébként naponta kb hússzor írok be.

Teljes antiszociális állapotban már azon gondolkoztam, hogy valami nagyon rossz kifogással lemondok mindent és maradok itthon a hátsómon, egyedül. De sok dolgom volt, pár óra vívódás után erőt vettem magamon. Érdekes módon, segített, hogy emberekkel találkoztam. Kollégákkal szerencsére jó a viszony, előfordul, hogy valaki úgy esik be az ajtón, hogy "ma harapok, ne szóljatok hozzám", akkor vagy elviszik inni, vagy békén hagyják :)

Amin viszont folyamatosan járt az agyam: mivel tennék most jobbat magamnak?

Tereljem el a figyelmemet, vagy szakítsak rá időt, és gyúrjam át a gondolataimat, "találkozzak velük"?

 

Még ugyanezzel a delikvenssel, de időben visszaugorva. Első szakítás (most már ugye második nekifutás volt). Akkor két hétig azt se tudtam hol vagyok, teljes funkciókiesés, a gondolatok pedig már olyan őrjöngve kergették egymást a fejemben, hogy - ciki, nem ciki - elmentem egy pszichológushoz. Gyakorlatilag az egyetlen célom az volt, hogy szakembertől halljam, hogy normális vagyok, mert én már nem voltam biztos benne....

Szerintem teljesen idiótának nézhetett, mert annyira nem volt lelkierőm mégegyszer elmondani a történetet (baráti kör már az 1000. ismétlést is hallotta), hogy szépen leírtam, kinyomtattam és a pasi kezébe nyomtam. Nagyon kerek szemekkel nézett, mert ilyen őrülttel még biztos nem találkozott :) Végül a diagnózis annyi volt, hogy normális vagyok, ebben a helyzetben ez a normális reakció. Mondtam, ha már egy kisebb vagyont hagytam ott, azért valami gyakorlati tanácsot is adjon, mi jobb ilyenkor, jól megélni az érzelmeket, amíg ki nem gyulladok, vagy tereljek? Azt mondta jobb a terelés, a többi felesleges önkínzás.

Úgyhogy most is előhúzom a receptet és terelek. Hogy mennyire fog sikerülni? Olvasni fogjátok :)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iwillsurvive.blog.hu/api/trackback/id/tr22529626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

famo 2008.06.19. 20:06:48

terelés..szembenézés.. nekem általában kutyaharapás szőrével...csak az szokott igazán segíteni. Egy szemét pasira a legjobb gyógyír eddig még mindig egy másik volt.

Kaptam egy nagy szenvedésem idején egy könyvet egy barátnőmtől, a könyv hanyagolható, de írt bele egy kis szöveget is.
"Valahányszor bezárul a boldogság egy ajtaja,
nyomban kitárul egy másik.
Ámde az emberfia oly sokáig réved erre a csukott ajtóra, hogy nem ér rá észrevenni,
egy másik tárva-nyitva áll, és csakis őreá vár."

Nem mondom, hogy magas kultúrális élmény, de nekem segített , ha erre gondoltam. :-))

szia

panka 2008.06.20. 13:12:30

akkor terelés a szakember szerint is? mondom, nekem ez jött be inkább, de kezdett meggyőzni a múltkori fejtegetésed, hogy az elfedés alól úgyis visszajön, visszaüt. szellemirtás, démonűzés - itt a nyár, mikor máskor? :) uncsi már a sok buli, a még több pia, a rám vesztegetett bókok. legyen ez: nálad terelés, famonál a kutyaszőrös cucc (leszögezhetjük, ő jár a legjobban) én meg bevállalom ezt a kitakarítós programot. aztán szeptemberben ugyanitt és meglátjuk.

leftalone · http://iwillsurvive.blog.hu 2008.06.20. 13:41:15

A kutyaszőrrel én is egyetértek, csak még nincs megfelelő kutya :)
süti beállítások módosítása